Introductievlucht

Boek een introductievlucht!

Heb je altijd al willen zweefvliegen of wil je iemand anders een introductievlucht cadeau doen? Wat leuk! Stuur dan een e-mail naar pr@zweven.nl en wij zorgen ervoor dat dit helemaal tiptop in orde komt!

Voor 2024 zijn er nog een aantal plekken beschikbaar voor een introductievlucht. De volgende data staan gepland:

 • vrijdag 19 april gecancelled vanwege het weer
 • vrijdag 17 mei gecancelled vanwege het weer
 • vrijdag 31 mei (4 plaatsen beschikbaar)
 • vrijdag 7 juni (geen plaatsen meer beschikbaar)
 • vrijdag 5 juli (geen plaatsen beschikbaar)
 • vrijdag 30 augustus (geen plaatsen beschikbaar)
 • vrijdag 20 september (geen plaatsen beschikbaar)

Ook kan je bij ons een voucher kopen als één van bovenstaande data je niet uitkomt. Zo kan je alvast een leuke zweefvlucht cadeau doen waarbij de gelukkige zelf met ons een afspraak kan maken! Ook deze vouchers kan je kopen via pr@zweven.nl.

Introductie programma

Het programma begint met een kort verhaal over het vliegveld en over onze club. Dan vertellen we je het nodige over zweefvliegen in het algemeen. Hoe kan het dat een vliegtuig vliegt? Wat is thermiek? Hoe hoog kun je komen? Hoe lang kun je vliegen? Voordat we naar het veld gaan krijg je nog een korte veiligheidsbriefing. Safety first!

In 2024 hebben we vijf vrijdagen ingepland om mensen de kans te geven kennis te maken met het zweefvliegen. Je vliegt dan in één van onze tweezitters van het type ASK-21, samen met één van onze ervaren zweefvliegers. Na de start wordt de zwever op vijfhonderd meter losgekoppeld van het sleepvliegtuig. Met een beetje mooi weer vlieg je langs de Veluwe, Apeldoorn, de IJssel of Deventer. Aan de vlucht gaat een briefing vooraf waarin we de werking van het zweefvliegtuig en toebehoren uitleggen. Je vlucht kàn wel twintig minuten duren, afhankelijk van het weer. Een onvergetelijke ervaring!

Het totale programma duurt ongeveer vier uur, maar soms loopt het een klein uurtje uit.

Wat kost een introductievlucht?

Omdat wij een vereniging zijn hebben wij geen winstoogmerk, de prijs is dus kostendekkend. De betaling doe je met iDeal heel eenvoudig. Je ontvangt dan in je email voor elk opgegeven introducé een persoonlijke cadeaukaart. Leuk om te geven, uniek om te krijgen!

   Starthoogte    Vliegduur*    Prijs**
Sleepstart    500 meter    10-20 minuten    €95,00

De vliegtijd is afhankelijk van het vinden van thermiek en de weersomstandigheden.

Aanmelden introductievlucht

De introductievrijdagen beginnen altijd om 10:00. We proberen het zo te plannen dat iedereen om 15:00 uur heeft gevlogen.

Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Mocht er meer belangstelling zijn dan kan het zijn dat we een extra groep kunnen laten komen in de middag. We kunnen ook groepen samenvoegen als je met veel bekenden tegelijk wilt deelnemen.

Je kunt het formulier hieronder gebruiken om je in te schrijven. Heb je eerst nog vragen? Dan kun je die het beste stellen op onze Facebook-pagina of via mail (pr@zweven.nl).

Tot gauw op Teuge!

  Aantal personen:

  Datum:

  *Limieten: in verband met de vliegveiligheid is het maximale gewicht 105 kilo en de maximale lengte 205 centimeter. De introducé moet geestelijk en lichamelijk gezond zijn om mee te kunnen vliegen in een zweefvliegtuig. Wij behouden ons het recht voor om de introducé te weigeren indien deze niet aan de voorwaarden voldoet. Zo moet de introducé bijvoorbeeld fit genoeg zijn om zelfstandig het vliegtuig in en uit te kunnen stappen en dient hij instructies op te kunnen volgen.

  **Cancelen: onder meer door het weer kan het zijn dat het vliegen een dag niet door gaat. We doen er alles aan om je tijdig in te lichten en je een alternatieve datum aan te bieden. Let op: het kan zijn dat we pas op de dag zelf, of zelfs vlak voor de start moeten afzeggen, helaas.

  *** Introductiedagen zijn er om onze club te promoten. Er is dus geen winstoogmerk. De dagen worden georganiseerd en uitgevoerd door leden van Vliegclub Teuge, afdeling Zweefvliegen. Alles op vrijwilligers-basis. De prijs van €95 is kostendekkend voor een introductie-sleepstart tot pakweg vijfhonderd meter. De vlucht duurt maximaal twintig minuten, maar de lengte is natuurlijk afhankelijk van het vinden van thermiek.

  Meeloopochtend

  Zit je eraan te denken om lid te worden, maar wil je graag eerst even de sfeer proeven op een echte vliegdag? Laat het ons weten, je bent van harte welkom!
  Ontdek de meeloopochtend

  Zelf leren zweefvliegen?

  Niets is zo leuk als zelf leren vliegen. Om dit voor iedereen mogelijk te maken hebben wij een tiental instructeurs die vrijwillig en gestructureerd praktijk- en theorieles geven. Je kan dus prima zonder ervaring bij ons lid worden!
  Zelf vliegen

  Vlieg zelf als proeflid!

  Wil jij zelf gaan zweefvliegen, maar het eerst een maand proberen? Voor slechts € 200,- ben jij één hele maand proeflid. 30 dagen lang mag jij op alle reguliere vliegdagen meedoen. Zo maak je vele lierstarts met een instructeur. Je begint echt aan jouw zweefvliegopleiding en leert zo de club en de sport kennen. Word je daarna volledig lid? Dan krijg je de eerste twee maanden cadeau!
  Dit doe jij als proeflid!