Zweefvliegvakanties

Op vakantie met je (club)zweefvliegtuig

In Nederland is het prima zweefvliegen en je kunt dus op mooie dagen grote overlandvluchten maken. In het buitenland zijn de mogelijkheden een stuk groter. Hoe verder je van de zee komt, hoe groter namelijk de kans op thermische condities. Vandaar dat we elk jaar een zomerkamp organiseren!

Bergvliegen

Vrijwel elk jaar staan een paar van onze vliegtuigen twee weken in de Alpen, in een van de Italiaanse valleien zoals bij Aosta en Locarno. Het is daar bijna altijd goed weer, er is grote kans op hellingstijgwind, hoge thermiek, en goede kansen op het spectaculaire golfvliegen. Plus natuurlijk het adembenemend mooie landschap… Een prachtige ervaring je als lid zeker meegemaakt wil hebben.

Euroglide

Een tweeduizend-kilometer-race dwars door Europa! ’s Morgens weet je niet waar je ‘s avonds zult zijn. We vliegen langs de kleinste vliegveldjes en de meest gastvrijste logeeradressen. Geen wonder dat Euroglide de meest geliefde wedstrijd van de zweefvliegwereld is. Elk jaar doet er een team van ons mee met de Duo Discus, of een eenzitter. Je start in Eindhoven waar je de opdracht te zien krijgt. Daarna plannen, afspraken maken met je volgploeg (die per auto gaat) en dan hup de lucht in. Twee weken vol avontuur…

Zomerkamp

Elke zomer gaan we met een grote groep twee weken naar een ander vliegveld. Voor maar 350 euro per week kun je daar eten, slapen èn vliegen. Hier zit onbeperkt starten bij in. Voor alle leeftijden dus een goed betaalbare vakantie. We nemen zowel onze lesvliegtuigen als onze prestatievliegtuigen mee. Omdat er elke dag gevlogen kan worden, komen op dit kamp veel mensen solo, of halen hun brevet. Ook zijn er geregeld vliegers die hier hun eerste overland maken. Is het een keer te warm of te nat om te vliegen, dan is er gegarandeerd vermaak voor deze dagen!