Jaarlidmaatschap

Wat kan ik allemaal met een jaarlidmaatschap?

Met ons jaarlidmaatschap kan je:

  1. Onbeperkt gebruik maken van al onze acht zweefvliegtuigen! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je niveau.
  2. Onbeperkt gebruik maken van lierstarts! Voor een vliegtuigsleepstart (omhoog worden getrokken door ons sleepvliegtuig, de PH-KNE) betaal je € 30,00 per keer.
  3. Elk weekend en dinsdag in het vliegseizoen (maart – oktober) gratis lieren èn lessen – dat hoor je goed, onze opleiding wordt gedaan door gebrevetteerde clubvrijwilligers en is helemaal gratis!
  4. Op alle andere dagen kun je ook vliegen met een sleepstart. Heb je een SPL (Sailplane Pilot License) of een vergelijkbaar brevet? Dan kun je een toestel boeken voor een hele dag. Je hebt dus op een mooie doordeweekse dag opeens de beschikking over je ‘eigen’ zweefvliegtuig! Lang niet bij alle clubs kan dit…
  5. Zoals eerder genoemd begint het seizoen op 1 maart en eindigt op 31 oktober.
  6. In de winter wordt er ook nog eens kosteloos les gegeven voor het theorie-examen zweefvliegbewijs (SPL).
  7. En als laatste gaan we ook nog eens op vakantie! Elke zomer kan je meedoen aan ons vliegkamp ergens in Europa en in het voorjaar gaan we bergvliegen in de Alpen. Meestal perfecte omstandigheden, en vooral àltijd erg veel pret.

Contributie

Het lidmaatschap bij Zweefvliegclub Teuge kost maar 77 euro per maand. De KNVvL (verzekering) is een jaarlijkse bijdrage die je zelf aan hen betaalt. De exacte kosten uitgewerkt vind je hieronder.

Zweefvliegclub Teuge (€ 77 per maand) € 924,-
KNVvL senioren € 184,-
KNVvL junioren** € 112,25
=======
Totaal € 1.108,-
Totaal junioren** € 1036,25

* Als je later in het seizoen lid wordt krijg je een korting evenredig met het aantal hele maanden dat je later lid wordt dan één maart. Deze korting is éénmalig.

** Junior ben je tot 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt.

Medische keuring

Voor zweefvliegen is een medische keuring verplicht zodra je alleen (solo) gaat vliegen. Afhankelijk van je leeftijd moet je om de vijf, om de twee of elk jaar worden gekeurd. De keuring kost ongeveer € 110,00.

Om de contributie per lid laag te houden wordt van je verwacht dat je iedere winter ongeveer veertig uur helpt met het winteronderhoud.

Het lidmaatschap van de koninklijke Nederlandse vereniging voor de luchtvaart afdeling zweefvliegen (KNVvL) is verplicht vanwege de collectieve WA-verzekering. Maar de KNVvL doet nog veel meer, lees erover op wegwijzer KNVvL afdeling zweefvliegen.

De voordelen voor leden samengevat

Lierstart gratis
Sleepstart € 30,-
Doordeweeks boeken (reserveren) gratis
Gebruik van clubvliegtuig gratis
Langer dan 30 minuten vliegen gratis
Gebruik clubvliegtuig voor Wedstrijden of Safari’s gratis
EVO, VVO en VVO2 instructie en LAPL examen gratis
LAPL theorie instructie gratis
Voor eigen gebruik van clubruimtes gratis

Aanmelden

Om lid te worden neem je contact op met onze secretaris. Dit kan door het sturen van een e-mail naar Michelle van der Stee, secretaris@zweven.nl.

Wil je nog wat meer weten? Je kunt de PR-commissie altijd bereiken via pr@zweven.nl. Daarnaast kan je ook het onderstaande contactformulier invullen.

Momenteel hebben we helaas een ledenstop. Mail onze secretaris secretaris@zweven.nl voor meer informatie als je op de wachtlijst wilt komen te staan.

Vraag Michelle meer over het lidmaatschap

    → Klik hier voor meer contact informatie