Jaarlidmaatschap

Wat kan ik allemaal met jaarlidmaatschap?

Het lidmaatschap van de zweefvliegclub Teuge geeft je het recht om onbeperkt gebruik te maken al onze acht zweefvliegtuigen. Afhankelijk natuurlijk van je niveau.

Het maken van lierstarts is voor clubleden gratis. Voor een vliegtuigsleepstart betaal je de kosten: € 26,00.

Lieren èn lessen doen we in principe elk weekend en op dinsdag.

Op alle andere dagen kun je ook vliegen, maar alleen met een sleepstart. Heb je een GPL-brevet dan kun je een toestel boeken voor een hele dag. Je hebt dus op een mooie doordeweekse dag opeens de beschikking hebt over je ‘eigen’ zweefvliegtuig! Lang niet bij alle clubs kan dit…

Het seizoen begint op 1 maart en eindigt op 31 oktober.

Lessen doen we voornamelijk met lier. Lesvluchten – met instructeur – zijn bij het lidmaatschap inbegrepen; ze kosten je dus niks extra.

In de winter wordt er ook nog eens kosteloos les gegeven voor het theorie-examen zweefvliegbewijs (LAPL).

We gaan ook nog op vakantie! Elke zomer kun je meedoen aan ons vliegkamp in het oosten van Duitsland, en in het voorjaar gaan we bergvliegen in de Alpen. Meestal perfecte omstandigheden, en àltijd erg veel pret.

Contributie

Het lidmaatschap bij Vliegclub Teuge Afdeling Zweefvliegen kost maar zeventig euro per maand. De KNVvL (verzekering) is een jaarlijkse bijdrage die je zelf aan hen betaalt. De exacte kosten uitgewerkt vind je hieronder.

Zweefvliegclub Teuge (€ 72,50 per maand) € 870,-
KNVvL senioren € 187,-
KNVvL junioren** €112,25
=======
Totaal € 1.057,-
Totaal junioren** € 982,25

* Als je later in het seizoen lid wordt krijg je een korting evenredig met het aantal hele maanden dat je later lid wordt dan één maart. Deze korting is éénmalig.

** Junior ben je tot 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt.

Medische keuring

Voor zweefvliegen is een medische keuring verplicht zodra je alleen (solo) gaat vliegen wordt. Afhankelijk van je leeftijd moet je om de vijf, om de twee of elk jaar worden gekeurd. De keuring kost ongeveer € 110,00.

Om de contributie per lid laag te houden wordt van je verwacht dat je iedere winter ongeveer veertig uur helpt met het winteronderhoud.

Het lidmaatschap van de koninklijke Nederlandse vereniging voor de luchtvaart afdeling zweefvliegen (KNVvL) is verplicht vanwege de collectieve WA-verzekering. Maar de KNVvL doet nog veel meer, lees erover op wegwijzer KNVvL afdeling zweefvliegen.

De voordelen voor leden samengevat

Lierstart gratis
Sleepstart € 26,-
Doordeweeks boeken (reserveren gratis
Gebruik van clubvliegtuig gratis
Gebruik van clubvliegtuig gratis
Langer dan 30 minuten vliegen gratis
Gebruik clubvliegtuig voor Wedstrijden of Safari’s gratis
EVO, VVO en VVO2 instructie en LAPL examen gratis
LAPL theorie instructie gratis
Voor eigen gebruik van clubruimtes gratis

Aanmelden

Om lid te worden neem je contact op met onze secretaris. Dit kan door het sturen van een email naar Patrick Riteco, secretaris@zweven.nl.

Wil je nog wat meer weten? Je kunt de PR-commissie altijd bereiken via pr@zweven.nl. Daarnaast kan je ook het onderstaande contactformulier invullen.

Vraag Patrick meer over het lidmaatschap

    → Of klik hier voor meer contact informatie