Sportieve uitdagingen

Met je Zweefvliegbrevet wordt het nog leuker!

De meeste leden op Teuge vliegen recreatief overland. Dat kan op een mooie dag in Nederland, of tijdens ons jaarlijkse clubkamp in het buitenland. Dat is natuurlijk een prachtige manier om de sport te beleven. Toch zijn er op Teuge leden die meer willen doen met hun sport en zulke initiatieven worden natuurlijk gesteund.

Overland vliegen

Als je eenmaal het brevet binnen hebt, dan is de basisopleiding voltooid en kun je beginnen met het overlandvliegen. Voor veel mensen is dit de mooiste uitdaging die het zweefvliegen te bieden heeft. Je eerste ‘overlandje’ is een vlucht naar een vliegveld dat ongeveer vijftig kilometer verderop ligt. Voor het eerst buiten glijbereik van het vertrouwde Teuge is voor velen een griezelig-mooie ervaring! Na een paar overlandvluchten praat je al over het vliegen van afstanden van driehonderd kilometer en meer. Benieuwd wat onze vliegers hebben gepresteerd? Kijk op www.onlinecontest.org voor de geüploade vluchten.

Aerobatic vliegen

Aerobatic vliegen wordt, ook door de Teugse zweefvliegers, beoefend op het naburige vliegveld Terlet. Gevorderde vliegers leren daar onder leiding van gespecialiseerde instructeurs het maken van rolls, loopings en nog een hele serie andere figuren. Fascinerend en uitdagend, maar wel alleen iets voor mensen met grote hoeveelheden ervaring.

Wedstrijden

Zweefvliegen wordt nòg spannender als je vliegt in wedstrijdverband. Onze leden zijn actief bij regionale, nationale en internationale wedstrijden. Om de leden te motiveren trappen we elk jaar in mei het Nederlands wedstrijdseizoen af met het organiseren van de ‘Teuge 2 Daagse’. Een gezellige, regionale, laagdrempelige wedstrijd. En een hele goeie oefening voor kwalificatie van het Nederlands Kampioenschap.

Bekijk deze roadmap om te zien wat je in clubverband kunt doen om een succesvolle wedstrijdvlieger te worden.

Wil je meer weten? Stuur een berichtje!

    → Klik hier voor meer contact informatie