Vloot en Startmiddelen

De club richt zich zowel op de recreatieve als de sportieve vlieger. De vloot is dan ook samengesteld uit toestellen die veilige vliegeigenschappen en goede prestaties combineren. Omdat het luchtruim in Nederland steeds voller wordt hebben we gezorgd voor GPS-navigatieapparatuur aan boord van onze prestatievloot (LS-3, LS-4 en LS-6c en Duo Discus). Daarmee vind je zonder problemen je weg in het Nederlandse luchtruim, en daar buiten.

Moderne vloot

Opvallend genoeg zijn we één van de weinige clubs met twéé prestatie-eenzitters met flaps. Flaps geven de vlieger de mogelijkheid de vorm van de vleugel (het profiel) aan te passen aan de gevlogen snelheid, zodat die altijd optimaal is. We hebben dus een vloot voor alle vliegers, of je nu een beginner bent, al flink wat ervaring hebt, of zelfs wedstrijden wilt gaan vliegen.

Twee SZD-51-1 JUNIOR
ROLLADEN-SCHNEIDER LS3
ROLLADEN-SCHNEIDER LS4-B
Twee SLEICHER ASK-21
ROLLADEN-SCHNEIDER LS6-C
SHEMPP HIRTH DUO DISCUS

Startmiddelen

Op Teuge kennen we twee startmethoden. In de weekenden en op dinsdagen is er een lierbedrijf. We hebben een lierbaan van ongeveer duizend meter waarmee we met rustig weer zo’n driehonderd meter hoog kunnen komen, en bij stevige wind vijfhonderd. Daarnaast doen we ook aan slepen. Een aantal piloten woont in de buurt van het vliegveld en wil je graag opslepen met onze PiperCub. We gaan tot vijfhonderd meter en voor aerobatic vluchten tot duizend.

LIER
SLEEPVLIEGTUIG