Dag van de Luchtsport

15 september: Dag v/d Luchtsport

Jazeker, je leest het goed! 15 september is uitgeroepen tot de dag van de luchtsport! Alle zweefvliegclubs in Nederland doen hun deuren open op deze dag, net als bij ons in Teuge!

Vanuit de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) is de dag van de luchtsport georganiseerd (luchtsporters.nl) en uiteraard doen wij hier ook aan mee! Zaterdag 15 september 2018 doen wij onze deuren open en is iedereen welkom op binnen te komen, om meer te weten te komen over deze prachtige sport: zweefvliegen!

Niet langer wachten en wil je leren zweefvliegen? Dan is het proeflidmaatschap of cursusweek echt iets voor jou! Kijk dan ook even rond op onze website!

Programma

Vanaf 10:00 ben je van harte welkom om bij ons te komen kijken, onder het genot van een kop koffie en eventueel een snack. Om 11:00, 13:00 en 15:00 bieden wij ook momenten dat u met ons mee kunt vliegen voor maar 20 euro! Hierbij kan je een keer meevliegen en meemaken wat onze sport inhoudt! Je kan contant en met pin betalen. Plekken voor deze introductiestarts zijn uiteraard beperkt, dus je moet even aanmelden als je mee wilt doen. Bij interesse kan je een e-mail sturen naar pr@zweven.nl en daarbij aangeven bij welke sessie je graag mee wilt vliegen.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Heb je vragen? Stuur dan even een mailtje naar pr@zweven.nl.

Lees ook even de algemene voorwaarden introductievliegen op deze pagina.

dag van de luchtsport logo

Niet alleen bij ons op vliegveld Teuge wordt de Dag van de Luchtsport gevierd, maar bij meer dan twintig verenigingen verspreid over heel Nederland. Op de website van de Dag van de Luchtsport vind je de andere deelnemende clubs. #SHARETHETRHILL

* Limieten: in verband met de vliegveiligheid is het maximaal toegestane gewicht introducé 105,0 kg en maximale toegestane lengte introducé 205 cm. Bij twijfel kunnen wij introducés vragen om op onze weegschaal te gaan staan.
**Het nuttigen van alcohol houdende dranken 12 uur voorafgaande aan de introductievlucht is niet toegestaan.

*** Als introducé ben je op het vliegveld en tijdens de introductievlucht verzekerd onder de KNVvL-verzekering van onze leden. Voorwaarde is dat je de instructies van onze leden op zowel de grond als in de lucht opvolgt en niet zelfstandig over het vliegveld gaat lopen of zonder toestemming aan dingen gaat zitten.

**** Deze luchtsportdag bieden wij ter kennismaking met de sport en de vereniging aan. De dag wordt georganiseerd en uitgevoerd door leden van Vliegclub Teuge afdeling Zweefvliegen op vrijwilligers-basis. De prijs van 20 euro per luchtsportdag introductievlucht is onder de kostprijs van één introductie lierstart. De totale vluchtduur is maximaal 10 minuten.

***** Cancelen: onder meer door het weer kan het zijn dat het vliegen deze dag niet door gaat. We doen er alles aan om je tijdig in te lichten en je een alternatieve datum aan te bieden. Let op: het kan zijn dat we pas op de dag zelf, of zelfs vlak voor de start moeten afzeggen.

Adresgegevens
Zweefvliegclub Teuge
De Zanden 21B
7395 PA Vliegveld Teuge

Ons clubhuis zit (vanaf de landingsbaan gezien) aan de achterzijde van ons gebouw (terras, lokalen, werkplaats en hangaar). Ook zijn hier ruimschoots parkeergelegenheden in het gras.