Kopmenu

Rolladen-Schneider LS-4b




Modern Prestatietoestel
De LS-4 komt uit de zelfde stal als de LS-3, de familietrekjes zijn dan ook goed te zien. De LS-3 heeft namelijk dezelfde romp als de LS-4: toch is de LS-4 nieuwer, en dat zit hem vooral in de vleugels. Die zijn opnieuw ontworpen, zonder flaps ditmaal. De LS-4 is één van de populairste toestellen op de markt en is een groot verkoopsucces geworden voor de fabriek. De LS-4 is ook bijzonder succesvol op verschillende nationale en wereldkampioenschappen. Toch heeft ze bijzonder plezierige vliegeigenschappen zodat je ook met weinig ervaring toch al kan genieten van een echt prestatievliegtuig.

Binnen onze Club
Zodra je in het bezit bent van het felbegeerde zweefvliegbrevet, mag je op de LS-4 vliegen. Dit wordt dan je eerste ervaring met een echt prestatievliegtuig!
De reden dat er een ervaringseis is, heeft te maken met de vliegeigenschappen van het vliegtuig. Echter de ervaring leert dat na de eerste vluchten op dit toestel, de vlieger er niet meer uit te slaan is!
Je zult dan ook zien dat veel dingen een stuk makkelijker gaan dan op de vorige toestellen. Daarom is dit ook een perfecte opstap naar het echte overlandvliegen!

Uitrusting
Onze LS-4 is voorzien van een intrekbaar landingsgestel, GPS-navigatie, bugwipers (vleugelpoetsers voor tijdens de vlucht) en ballasttanks. Om het wedstrijdcomfort te vergroten hebben we haar sinds 2011 uitgerust met een gloednieuwe LX-8000 met FLARM.

Technische Specificaties
spanwijdte 15 m
lengte 7 m
hoogte 1,37 m
leeggewicht 259 kg
overtreksnelheid rond de 70 km/u
glijgetal 41

 

U bevindt zich hier: Startplaats ZVC Teuge Vloot en Startmiddelen Rolladen-Schneider LS-4b