Kopmenu

Vloot en Startmiddelen

De club richt zich op recreatieve en sportieve vliegers. Onze vloot is samengesteld uit toestellen die veilige vliegeigenschappen en goede prestaties combineren. Omdat het luchtruim in Nederland voller wordt hebben we gezorgd voor GPS-navigatieapparatuur aan boord van onze prestatievloot (LS-3, LS-4 en LS-6c en Duo Discus), zodat je zonder problemen je weg vindt in het Nederlandse luchtruim en daar buiten.

Moderne vloot

Opvallend genoeg zijn we één van de weinige clubs met twee prestatie-eenzitters met flaps. Flaps geven de vlieger de mogelijkheid de vorm van de vleugel (het profiel) aan te passen aan de gevlogen snelheid zodat die altijd optimaal is.

We hebben dus een vloot voor alle vliegers, of ze nu beginners zijn of al meer ervaring of zelfs wedstrijdambities hebben.

Bekijk onze vloot

Startmiddelen

Op Teuge kennen we twee startmethoden. In de weekenden, op feestdagen en op dinsdagmiddag is er een ingeroosterd lierbedrijf. We hebben een lierbaan van rond de 1000 meter waarmee we met rustig weer op zo'n 350 meter hoogte komen. Daarnaast kan men op alle dagen gebruik maken van de sleepmethode. We hebben meerdere leden die in de buurt wonen en jou graag willen opslepen met onze Piper. We slepen tot 500 meter en voor kunstvluchten tot 1000 meter.

LIER SLEEPVLIEGTUIG

Kijk verder binnen ZVC Teuge

OPLEIDING EN BREVETTEN OVERLAND EN WEDSTRIJDEN SAFARI'S VLOOT EN STARTMIDDELEN
U bevindt zich hier: Startplaats ZVC Teuge Vloot en Startmiddelen