Kopmenu

Safari's


In Nederland is het zeer prima zweefvliegen en kun je op mooie dagen grote overland vluchten maken. Echter door in het buitenland te vliegen word je horizon nog verder verbreed. Landinwaarts is de kans op echt goed weer groter en zijn de thermiek condities beter. Vandaar dat we een tweetal kampen in het buitenland hebben.

Bergvliegen

Elk voorjaar staan een paar van onze vliegtuigen twee weken in de Alpen, in een van de Italiaanse valleien zoals bij Aosta en Locarno. Het is daar altijd goed weer, er is hellingstijgen, hoge thermiek, goede kansen op golfvliegen en natuurlijk een adembenemend mooi landschap. Een unieke ervaring die ieder lid meegemaakt wil hebben.


Euroglide

Een 2000 km-race door heel Europa; 's ochtends weet je niet waar je ‘s avonds zal zijn; vliegen langs de kleinste vliegveldjes en de meest gastvrijste logeeradressen; de meest geliefde wedstrijd, dat is de Euroglide. Elk jaar doet er een team van ons mee met de Duo Discus of een eenzitter. Je start in Eindhoven waar je de opdracht te zien krijgt. Daarna plannen, afspraken maken met je volgploeg die per auto gaat en dan hup de lucht in om twee weken op avontuur te zijn.


Zomerkamp

Elke zomer gaan we met een grote delegatie twee weken naar een afgehuurd vliegveldje in Tsjechië. Voor slechts 350 euro per week kan je daar al eten, slapen en vliegen. Voor alle leeftijden dus een goed betaalbare vakantie. We nemen zowel onze lesvliegtuigen als onze prestatievliegtuigen mee. Hierdoor is er voor elk wat wils. Omdat er elke dag gevlogen kan worden, komen op dit kamp velen solo of halen hun brevet. Ook doet men vaak hier zijn eerste overland of gaat men voor de brevetprestaties. Is het een keer te warm of te nat om te vliegen, dan zijn de terrassen en uitgaansgelegenheden van Tsjechië prima vertoeven en kun je ook bijvoorbeeld Praag bezoeken.Kijk verder binnen ZVC Teuge
OPLEIDING EN BREVETTEN OVERLAND EN WEDSTRIJDEN SAFARI'S VLOOT EN STARTMIDDELEN
U bevindt zich hier: Startplaats ZVC Teuge Safari's