Kopmenu

Competitie

De meeste leden op Teuge vliegen recreatief overland, op een mooie dag in het weekeinde of tijdens ons jaarlijkse clubkamp in Tsjechië. Dat is natuurlijk een prachtige manier om de sport te beleven. Toch zijn er op Teuge steeds meer leden die meer willen doen met hun sport en zulke initiatieven worden natuurlijk gesteund.

Overland vliegen

Als je eenmaal het brevet binnen hebt, dan is de basisopleiding voltooid en kun je beginnen met het overlandvliegen. Voor veel mensen is dit de mooiste uitdaging die het zweefvliegen te bieden heeft. Je eerste ‘overlandje’ is een vlucht naar een vliegveld dat ongeveer 50 kilometer verderop ligt. Voor het eerst buiten glijbereik van het vertrouwde Teuge is voor velen een griezelig mooie ervaring. Na een paar overlandvluchten praat je al over het vliegen van afstanden van 300 kilometer en meer. Benieuwd wat onze vliegers hebben gepresteerd? Kijk op www.onlinecontest.org voor de geüploade vluchten.

Wedstrijden

Zweefvliegen wordt nog spannender als je vliegt in wedstrijdverband. Onze leden zijn actief bij regionale, nationale en internationale wedstrijden. Om het wedstrijdenthousiasme te voeden trappen we elke jaar in mei het Nederlands wedstrijdseizoen af met het organiseren van de Teuge 2 Daagse. Dit is een regionale wedstrijd waar geen ervaringseis voor is en welke geliefd is als kwalificatie en training voor het NK.
Bekijk deze roadmap voor meer informatie over wat je vanuit de vereniging kunt doen om één van de beste wedstrijdvliegers te worden.


Kijk verder binnen ZVC Teuge

OPLEIDING EN BREVETTEN OVERLAND EN WEDSTRIJDEN SAFARI'S VLOOT EN STARTMIDDELEN
U bevindt zich hier: Startplaats ZVC Teuge Overland en Wedstrijden