Kopmenu

Jaarlidmaatschap

 
Wat betekent een lidmaatschap?
Het lidmaatschap van de zweefvliegclub Teuge geeft je het recht om onbeperkt gebruik te maken van onze moderne clubvloot van acht zweefvliegtuigen (met inachtneming van je vaardigheden).
Het maken van lierstarts is voor clubleden gratis. Voor een vliegtuigsleepstart wordt een bijdrage van € 26,00 gevraagd.

Er is doorgaans een lesbedrijf op basis van lieren in het weekend, op feestdagen en op dinsdagmiddag.
Elke andere dag hanteren we een boekingssysteem, waarbij met de sleepstart-methode gestart kan worden. Als GPL-houder (brevet) kan je dan een toestel boeken voor een hele dag. Je weet dan zeker dat je op een mooie dag de beschikking hebt over een 'eigen' zweefvliegtuig.
Het seizoen begint op 1 maart en eindigt op 31 oktober.

Tijdens de vliegopleiding wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de lier. Lesvluchten met een instructeur zijn ook bij het lidmaatschap inbegrepen, hier wordt dus geen extra bijdrage voor gevraagd.
Verder worden er in de winter kosteloos lessen gegeven voor het theorie-examen voor het zweefvliegbewijs (glider pilots license, GPL) en kun je iedere zomer voor een kleine bijdrage meedoen aan het vliegkamp in Oost Duitsland of in het voorjaar gaan bergvliegen in de Alpen.

Contributie
en lidmaatschap bij Vliegclub Teuge afdeling zweefvliegen kost slechts 70 euro per maand. De KNVvL (verzekering) is een jaarlijkse bijdrage die je zelf aan hen voldoet. De exacte kosten uitgewerkt vind je hieronder.

Zweefvliegclub Teuge (€ 70,- per maand) € 840,-
KNVvL senioren € 174,-
KNVvL junioren** €  105,-
   =======
Totaal   € 1014,-
Totaal junioren** € 945,-
* Als je later in het seizoen lid wordt krijg je een korting evenredig aan het aantal gehele maanden dat je later lid wordt dan één maart. Deze korting is éénmalig.
** Junior ben je tot 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt.


Voor zweefvliegen is een medische keuring verplicht zodra er alleen (Solo) gevlogen wordt. Afhankelijk van je leeftijd moet deze om de vijf, twee of elk jaar worden uitgevoerd. De keuring kost ongeveer € 70,00.
Om de contributie per lid laag te houden wordt van je verwacht dat je iedere winter ca. 40 uur helpt met het winteronderhoud.
Het lidmaatschap van de koninklijke Nederlandse vereniging voor de luchtvaart afdeling zweefvliegen (KNVvL) is verplicht vanwege de collectieve WA-verzekering. Maar de KNVvL doet nog veel meer, lees erover op wegwijzer KNVvL afdeling zweefvliegen.

De kosten voor leden samengevat
Lierstart gratis
Sleepstart € 26,-
Doordeweeks boeken (reserveren) gratis
Gebruik van clubvliegtuig gratis
Langer dan 30 minuten vliegen gratis
Gebruik  clubvliegtuig voor Wedstrijden of Safari's gratis
EVO, VVO en VVO2 instructie en GPL examen gratis
GPL theorie instructie gratis
Voor eigen gebruik van clubruimtes (garage en werkplaats) gratis


Aanmelden
Om lid te worden neem je contact op met onze secretaris. Dit kan door het sturen van een email naar Patrick Riteco, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


iFly KORTING 
Ben je onder de 20 jaar en wil je beginnen met zweefvliegen, dan kom je in aanmerking voor de IFly-regeling. Hiermee krijg je voor je eerste seizoen een aanzienlijke korting (tot wel € 280,-) op de lidmaatschapskosten. Verder ontvang je gratis een les- en een logboek. Voor meer informatie hierover kijk hier, of vraag ernaar bij je aanmelding. Wees er wel op tijd bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken. Bel voor meer informatie onze secretaris.

Kijk verder binnen Mogelijkheden

Introductievrijdag Cursusweek Proeflidmaatschap Lid worden
U bevindt zich hier: Startplaats Mogelijkheden Jaarlidmaatschap