Kopmenu

Introductievrijdagen

Speciaal voor u... Heeft u altijd al willen zweefvliegen of wil u iemand anders een introductievlucht cadeau doen? Wij verzorgen dit seizoen dan speciaal voor u de introductievrijdagenVliegt u me ons mee?

DIRECT AANMELDEN ?
Ga naar de volgende link: https://goo.gl/xLDmr4

INTRODUCTIE PROGRAMMA
Het programma begint met een briefing over de dag, een kort verhaal over het vliegveld en de vereniging. Al uw vragen, zoals hoe kan het dat een vliegtuig vliegt? wat is thermiek? hoe hoog kun je komen? hoe lang kun je vliegen? worden beantwoord. Op de startplaats kunt u ook al uw vragen aan de vliegers zelf stellen. Voordat we ons naar het veld gaan begeven volgt er nog een korte veiligheidsbriefing.

Dit seizoen hebben we elke 2e vrijdag van de maand ingepland om mensen de kans te geven kennis te maken met het zweefvliegen en onze vereniging. Na het voorprogramma gaat u vliegen in één van onze 2 tweezitters van het type ASK-21 samen met één van onze ervaren zweefvliegers. Na de start wordt de zwever op 500 meter losgekoppeld van het sleepvliegtuig waarna u en de piloot vogelvrij verder zweven. Met een beetje mooi weer vliegt u langs de Veluwe, Apeldoorn, de IJssel of Deventer. Aan de vlucht gaat een briefing vooraf waarin we de werking van het zweefvliegtuig en toebehoren uitleggen. De vliegbeleving is tot wel 20 minuten (weersafhankelijk). Wat een ervaring!

Het totale programma duurt ongeveer 3 uur.

KOSTEN

  starthoogte vliegduur* prijs**
Sleepstart 500 meter 10-20 minuten €    75,00

* De vliegtijd is afhankelijk van het vinden van thermiek (weersomstandigheden).
** Omdat wij een vereniging zijn hebben wij geen winstoogmerk, de prijs is kostendekkend. De betaling dient op de vliegdag contant te worden voldaan, er is geen wisselgeld.


INTRODUCTIE DATA EN TIJD
De introductie vrijdagen beginnen altijd om 11 uur. We streven ernaar dat iedereen om 14:30 uur heeft gevlogen.
  vrijdag
Juni 9     23
Juli 7     21
Augustus 11   25
September       8     22

Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. Mocht er meer belangstelling zijn dan zullen we overwegen een extra groep te ontvangen in de middag. Eventueel kunnen groepen ook samengevoegd worden als u met veel bekenden tegelijk wilt deelnemen. In dat geval kunnen we ook in overleg afwijken van de genoemde tijdstippen.

AANMELDEN EN CONTACT
Aanmelden kan via de volgende link: https://goo.gl/xLDmr4
Heeft u eerst nog vragen dan kunt u die het beste stelen op onze Facebook pagina. Ook mag u Camilla, de coördinator introducés, persoonlijk contacteren: 06 - 53 199 771

Algemene voorwaarden introductievliegen
*Limieten: In verband met de vliegveiligheid is het maximum gewicht voor een introducé 105,0 kg en de maximum lengte 205 cm. **Cancelen: Een enkele keer kan het door weer of andere externe invloeden gebeuren dat de dag niet door kan gaan. Het streven is om u tijdig in te lichten en een alternatief aan te bieden maar soms doet de situatie zich pas op de dag zelf voor. ***Zonder winstoogmerk: Deze introductiedagen bieden wij tegen kostprijs aan en iedereen die mee helpt in de organisatie of het vliegen doet dit geheel vrijwillig en is lid van de vereniging Vliegclub Teuge afdeling zweefvliegen. De introductievluchten zijn bedoeld als introductie in de zweefvliegsport en onze vereniging. De prijs van 75 euro is kostendekkend voor een introductie sleepstart tot 500 meter met een totale vluchtduur van 10 tot 20 minuten (duur is afhankelijk van het weer en thermiek).Kijk verder binnen Mogelijkheden

Introductievrijdag Cursusweek Proeflidmaatschap Lid worden
U bevindt zich hier: Startplaats Mogelijkheden Introductiedag