Kopmenu

Introductievrijdagen

Speciaal voor jou... Heb je altijd al willen zweefvliegen of wil je iemand anders een introductievlucht cadeau doen? Wij verzorgen dit seizoen dan speciaal voor jou de introductievrijdagenVlieg je met ons mee?

DIRECT AANMELDEN ?
Ga naar de volgende link: https://goo.gl/xLDmr4

INTRODUCTIE PROGRAMMA
Het programma begint met een briefing over de dag, een kort verhaal over het vliegveld en de vereniging. Al je vragen, zoals hoe kan het dat een vliegtuig vliegt? wat is thermiek? hoe hoog kun je komen? hoe lang kun je vliegen? worden beantwoord. Op de startplaats kun je ook al je vragen aan de vliegers zelf stellen. Voordat we ons naar het veld gaan begeven volgt er nog een korte veiligheidsbriefing.

In 2018 hebben we elke maand een vrijdag ingepland om mensen de kans te geven kennis te maken met het zweefvliegen en onze vereniging. Na het voorprogramma gaat u vliegen in één van onze tweezitters van het type ASK-21 samen met één van onze ervaren zweefvliegers. Na de start wordt de zwever op vijfhonderd meter losgekoppeld van het sleepvliegtuig waarna jij en de piloot vrij verder zweven. Met een beetje mooi weer vlieg je langs de Veluwe, Apeldoorn, de IJssel of Deventer. Aan de vlucht gaat een briefing vooraf waarin we de werking van het zweefvliegtuig en toebehoren uitleggen. De vliegbeleving is tot wel 20 minuten (weersafhankelijk). Wat een ervaring!

Het totale programma duurt ongeveer 3 uur maar loopt soms een klein uurtje uit.

KOSTEN

  starthoogte vliegduur* prijs**
Sleepstart 500 meter 10-20 minuten €    75,00

* De vliegtijd is afhankelijk van het vinden van thermiek (weersomstandigheden).
** Omdat wij een vereniging zijn hebben wij geen winstoogmerk, de prijs is kostendekkend. De betaling dient op de vliegdag contant of per pin te worden voldaan, er is geen wisselgeld.


INTRODUCTIE DATA EN TIJD
De introductie vrijdagen beginnen altijd om 11 uur. We streven ernaar dat iedereen om 14:30 uur heeft gevlogen.
  vrijdag
April 13
Mei 18
Juni 8 en 22
Augustus 10
September        7             

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Mocht er meer belangstelling zijn dan zullen we overwegen een extra groep te ontvangen in de middag. Eventueel kunnen groepen ook samengevoegd worden als u met veel bekenden tegelijk wilt deelnemen. In dat geval kunnen we ook in overleg afwijken van de genoemde tijdstippen.

AANMELDEN EN CONTACT
Aanmelden kan via de volgende link: https://goo.gl/xLDmr4
Heb je eerst nog vragen dan kun je die het beste stelen op onze Facebook pagina. Ook mag u Camilla, de coördinator introducés, persoonlijk contacteren: 06 - 53 199 771

Algemene voorwaarden introductievliegen
Voorwaarden: *Limieten: in verband met de vliegveiligheid is het maximale gewicht introducé = 105,0 kg en maximale lengte introducé = 205 cm. **Cancelen: door weer of andere externe invloeden kan het gebeuren dat de dag niet door gaat. Het streven is om je tijdig in te lichten en een alternatieve datum te bieden. Soms doet deze situatie zich pas op de dag zelf of zelfs een paar tellen voor de start voor. ***Zonder winstoogmerk: deze introductievrijdagen bieden wij ter promotie van de sport en de vereniging aan. De introductievrijdagen worden georganiseerd en uitgevoerd door leden van Vliegclub Teuge afdeling Zweefvliegen op vrijwilligers-basis. De prijs van 75 euro is kostendekkend voor een introductie sleepstart tot circa 500 meter. De totale vluchtduur is 10 tot maximaal 20 minuten. De vluchtduur is onder andere afhankelijk van het vinden van thermiek.Kijk verder binnen Mogelijkheden

Introductievrijdag Cursusweek Proeflidmaatschap Lid worden
U bevindt zich hier: Startplaats Mogelijkheden Introductiedag