Kopmenu

Cursusweken 2018

De aanmelding voor de cursusweken van 2018 zijn weer geopend.

Wie?
→  Vanaf 14 jaar voor alle leeftijden;
→  Jongeren, studenten uit de omgeving;
→  Ook voor meiden.

Wat?
→  In vijf dagen de basis van het vliegen leren;
→  Onbeperkt lierstarts;
→  3 sleepstarts.

Wanneer?
→   Voorjaarscursus:    ma 30 april t/m  vr 4 mei 2018.
→   Zomercursus:        ma 20 augustus t/m 24 augustus 2018.

Prijs en jongeren korting
→  Deelname programma 350 euro;
→  50 euro korting voor jongeren onder de 18 jaar.

Meer info bij de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

UITGEBREIDE INFORMATIE

Iedereen kan leren zweefvliegen!

Vanaf 14 jaar mogen wij je al les gaan geven en vanaf die leeftijd mag je zelfs al solo komen. Zweefvliegen is dan ook een sport die je van jongs af aan kan beoefenen, maar je bent nooit te oud om te beginnen.

Uit de omgeving
De cursus is er voor alle enthousiaste jongeren, studenten en anderen uit de omgeving Teuge, Deventer, Apeldoorn, Zutphen en Voorst. Natuurlijk mag je ook meedoen als je van verder komt: denk er wel over na dat we je na de cursus graag lid zien worden. We hopen dan dat de afstand geen belemmering vormt om bij ons na de cursus te blijven zweven.
De afgelopen jaren hebben onze cursisten altijd een zeer gevarieerde leeftijdsopbouw gehad van 14 tot (nooit te) oud. Een aardige afspiegeling van de club eigenlijk. Voor een ieder zal er dus zeker voldoende aanspraak zijn. En ja, ook vrouwen zijn van de partij!

Als opstap naar het beroeps vliegen
Zweefvliegen is een van de puurste vormen van vliegen. Het vliegen zelf is daarom een zeer mooie en ideale opstap naar een baan als verkeersvlieger of luchtmachtpiloot. Op de club hebben we dan ook veel leden die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.

Het verloop van de cursus
De cursusweek is bedoeld om jou de basis van het zweefvliegen te leren. Dit zal gebeuren in 3 sleepstarts en er zal vanaf dit jaar een onbeperkt aantal lierstarts gemaakt kunnen worden. Je krijgt vliegles van onze ervaren instructeurs!


De lessen
Tijdens de eerste start mag je gaan genieten van het bijzondere uitzicht en van waarschijnlijk je eerste zweefvliegervaring. Misschien mag je zelfs al wat sturen. In de lessen daarop leer je rechtuit vliegen en bochten maken (het boven werk), te starten aan de lier, het circuit (landingsroute) te volgen, en als je dit alles redelijk beheerst ga je het landen leren.
Om je vluchten bij te houden krijg je een logboek. Hierin houdt de instructeur jouw progressie bij en kun je teruglezen hoe lang en wanneer je hebt gevlogen.

Theorie
Omdat je ook de theorie van het vliegen leert krijg je van ons een lesboek. Hierin staat alles wat je moet weten om 'solo' te komen. Op de eerste cursusdag krijg je een theorieles over hoe het kan dat een zweefvliegtuig vliegt en hoe jij het kunt besturen. Het tweede deel van de benodigde theorie wordt gegeven op de dag dat het minst mooie weer wordt voorspeld. Mocht er ergens in de week een regendag voorspeld zijn, dan geven we die dag het tweede deel theorie, zodat er geen mooie vliegdagen aan theorie verspild worden.

Goed vliegweer
Als zweefvlieger is je vluchtduur afhankelijk van thermiek, warme opstijgende lucht waarin je in mee kunt stijgen. De cursus ligt in een periode waarin de kans groot is dat het goed vliegweer wordt. Eén thermiekbel kan je vlucht wel met een half uur verlengen en je honderden meters hoger brengen. Een sleepstart vergroot de kans om in de thermiek terecht te komen.

Afsluitende barbecue en daarna
Ter afsluiting is er op de vrijdag een barbecue voor alle cursisten en leden die hebben geholpen om jouw cursus tot een succes te maken. Ook is er gelegenheid om je aan te melden als lid voor de rest van het jaar. Onze penningmeester zal je een aanbod doen dat je eigenlijk niet wilt weigeren, want zweefvliegen is er voor iedereen! We zijn ervan overtuigd dat je aan het einde van de cursusweek net zo enthousiast zult zijn over zweefvliegen als wij zijn.

Kosten en wat je er voor krijgt
Deelname aan de cursusweek kost 350 euro. Dit is inclusief:

→   Onbeperkt lierstarts en 3 sleepstarts met onze ervaren instructeurs
→   Verplichte WA-Verzekering
→   Theorieboek
→   Theorieles
→   Logboek
→   Afsluitende altijd gezellige BBQ
→   Super mooie cursus

Ben je onder de 18 jaar oud, dan mag je al voor 300 euro mee doen.

Aanmelden
Je kunt je voor de cursus aanmelden bij ons cursusweek team. Je doet dit door een mail met je gegevens te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De voorjaarscursus zal plaatsvinden in de meivakantie van de scholen in Apeldoorn en Deventer en de zomercursus zal aan het eind van de zomervakantie georganiseerd worden.


TIP! - Proeflidmaatschap
Wil je graag ontdekken of zweefvliegen iets voor jou is en ervaren hoe het is om lid te zijn bij Zweefvliegclub Teuge? Maar kun je niet tijdens de geplande cursusweken of zitten ze al vol? Wordt dan proeflid! Je vliegt dan evenveel als tijdens een cursusweek maar dan gedurende een maand verspreid over de weekenden. Je leert dan ook meteen de club echt goed kennen en ontdekt of het ritme van de zweefvliegsport in jouw leven past. Lees hier alles over het proeflidmaatschap....

2019
Mocht je aan deze cursusweken niet kunnen meedoen: in 2019 organiseren wij weer twee cursusweken. Deze zullen volgens hetzelfde concept gegeven worden gedurende de overeenkomende schoolvakanties. Stuur ook dan een mailtje, dan houden wij je op de hoogte.

Tot ziens op Teuge!

 

Kijk verder binnen Mogelijkheden

Introductievrijdag Cursusweek Proeflidmaatschap Lid worden
U bevindt zich hier: Startplaats Mogelijkheden Cursusweek